Găluşte din pişcot cu mărişor de miere şi sirop de ciocolată

 

Ingrediente (pentru 6 persoane) pentru pişcot:
6 ouă, 6-6 linguri zahăr şi făină, 1 praf de copt

Pentru umplutură:
150 gr zahăr, 3 dl apă, o lămâie, o portocală, 2 batoane de scorţişoară (întregi), 10 boabe cuişoare, 250 gr mărişor de miere

Mod de preparare:

Pentru pişcot, gălbenuşurile se spumează cu zahărul, se amestecă apoi cu făina şi praful de copt. Ulterior se adaugă uşor spuma bătută din albuşuri şi se coace la 160-170° într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt. Pentru umplutură se fierbe un sirop din zahăr şi apă adăugându-se coaja răzuită a lămâii şi portocalei. Apoi se adaugă scorţişoara şi cuişoarele. Se fierbe 5 minute, apoi se strecoară.
Merişoarele de miere se fierb în apă cu zahăr şi scorţişoară.
Pişcotul se taie în trei foi. Prima foaie se aşează într-un vas adânc, se însiropează şi se întinde jumătate din pireul de fructe. Aşezăm foaia următoare, o însiropăm, întindem pireul de fructe, iar apoi punem şi ultima foaie însiropată. Se păstrează la frigider timp de câteva ore pentru ca gusturile să se întrepătrundă. Găluştele formate din acest pişcot se servesc cu sirop de ciocolată.