Salată de pui cu mărişor de miere

Ingrediente (4 persoane):

500 gr file de piept de pui fiert, 150 gr caşcaval, un măr, o banană, o lămâie, 150 gr mărişor de miere, 2 andive, 50 gr miez de nucă, 100 ml iaurt, boia de ardei, piper măcinat, sare

Mod de preparare:


Tăiem bucăţi carnea şi caşcavalul . Curăţăm merele de coajă, scoatem seminţele, tăiem merele în bucăţi. Decojim banana şi o tăiem rondele.Stropim mărul şi banana cu suc de lămâie. Îndepărtăm frunzele exterioare ale andivelor, miezul tare îl extragem şi îl tăiem mărunt. Toate ingredientele le punem într-un vas, adăugăm miezul sfărâmat şi prăjit (fără ulei) a câtorva nuci şi le mixăm bine. Pentru sos, iaurtul se amestecă cu boiaua de ardei, cu sucul de lămâie, se adaugă sare şi piper după gust, se toarnă compoziţia peste salată şi se amestecă. Se serveşte rece, presărată cu nucile prăjite.